آیلتس آکادمیک چیست؟

آزمون آیلتس آکادمیک چیست؟

آیلتس آکادمیک چیست و چه کاربردی دارد؟

آیلتس آکادمیک پراستفاده ترین مدرک آیلتس

آزمون آیلتس آکادمیک چیست؟ آیلتس آکادمیک بیشترین کاربرد را در میان آزمون های بین المللی دارد و به عنوان پراستفاده ترین آزمون آیلتس در ارزیابی مهارت های زبان انگلیسی شناخته می شود. به عبارت دیگر، آزمون آیلتس آکادمیک با جذب افراد بسیاری موجب شرکت آنان در این آزمون در مراکز آزمون آیلتس در سرتاسر جهان گردیده تا سطح دانش زبان انگلیسی عمومی آنها بر اساس معیارها و ضوابط این آزمون، ارزیابی گردد.

آزمون آیلتس مخفف International English Language Testing System‌ است،‌ که برای افرادی با قصد مهاجرت به کشورهای اروپایی بسیار مهم بوده، و در این میان بر خلاف آیلتس جنرال که مختص به مهاجرت های کاری یا عمومی تر می باشد، آیلتس آکادمیک جزو شرایط اصلی دانشگاه های اروپا، آمریکا، کانادا، استرالیا و دیگر کشورها جهت پذیرش یا ویزای تحصیلی برای دانشجو ها محسوب می شود. از اینرو این آزمون در اکثریت قریب به اتفاق دانشگاه های دنیا از اعتبار خاصی برخوردار است.

 

فرصت های مهاجرتی و تحصیلی با اخذ مدرک آیلتس آکادمیک

مهاجرت وتحصیل با مدرک ایلتس آکادمیک

داشتن مدرک آیلتس، راه گشای فرصت های بسیاری خواهد بود. به همین دلیل است که بسیاری از دانشجویان ایرانی نیز که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور را دارند در آزمون بین المللی آیلتس آکادمیک در ایران یا کشور های همسایه  شرکت می کنند.

آزمون آیلتس، در بیش از ۱۰۰۰ شهر دنیا  و در ۱۴۲ کشور برگزار می شود که ایران نیز، یکی از آن ها است. در زمانی کمتر از سه ساعت این آزمون، مهارت شخص را در گوش دادن، خواندن، نوشتن و مکالمه می سنجد.

این آزمون که توسط متخصصین آزمون های زبان در سرتاسر جهان طراحی شده است، بیانگر تصویری دقیق و روشن از سطح مهارت افراد در زبان انگلیسی است. مدرک آیلتس آکادمیک نیز یکی از الزامات ضروری برای پذیرش در دانشگاه های انگلیسی زبان به شمار می رود. بنابراین کسانی که قصد اخذ مدرک آیلتس آکادمیک را دارند باید درک صحیح و روشنی از کاربرد آن و فرصت های پیش رو داشته باشند. 

ساختار و بخش های آزمون آیلتس آکادمیک چگونه است؟

لیسنینگ آیلتس آکادمیک

لیسنینگ آیلتس آکادمیک و بخش های آن

زمان آزمون لیسنینگ آیلتس آکادمیک  بطور تقریبی 4۰ دقیقه می باشد که شامل یک دفترچه‌ حاوی چهل سوال و در ۴ بخش است که درجه سختی سوالات با پیشروی در سوالات رفته رفته سخت تر می شوند. صوت لیسنینگ آیلتس آکادمیک تنها یکبار پخش شده و قبل از پخش فایل صوتی فرصت مرور سوالات را خواهید داشت به همین منوال در پایان هر بخش نیز فرصت بازبینی پاسخ های خود را خواهید داشت. پاسخ های شما به سوالات لیسنینگ آیلتس آکادمیک می بایست در پاسخنامه وارد گردند.

ساختار بخش های آزمون لیسنینگ آیلتس آکادمیک

بخش اول: 

گوش دادن به یک گفتگوی روزمره بین دو نفر در یک موقعیت اجتماعی. به عنوان مثال گفتگوی مشتری جهت رزرو هتل با کارمند یا بخش پذیرش هتل.

بخش دوم: 

گوش دادن به یک صحبت یا سخنرانی حول یک موضوع عمومی و روزمره که در موقعیتی رسمی مانند دانشگاه یا محل کار انجام می گردد. به عنوان نمونه بحث درباره امکانات یک مرکز تفریحی یا بررسی و درک اجزای یک نقشه و مسیرهای موجود در آن.

بخش سوم:

گوش دادن به مکالمه ای چند نفره است که معمولا جنبه علمی-آموزشی دارد. به عنوان نمونه می توان به گفتگوی بین یک استاد راهنما با چند دانشجو حول محور یک موضوع درسی اشاره نمود.

بخش چهارم: 

این بخش تا اندازه زیادی تخصصی و به مراتب دشوارتر از بخش های قبلی است.. گوش دادن به سخنرانی یا صحبت های تخصصی یک فرد در زمینه ای خاص از جمله سخنرانی آکادمیک با ارائه نکات و اطلاعات دقیق و جزییات مبحث مورد نظر است که می بایست به تفکیک داده ها و اطلاعات کلیدی بپردازید.

نکته: با اتمام فایل لیسنینگ در آزمون کتبی آیلتس 10 دقیقه و در آزمون کامپیوتری تنها 2 دقیقه فرصت دارید تا پاسخ های خود را که در دفترچه سوالات یادداشت نموده اید به پاسخنامه منتقل کنید.

ریدینگ آیلتس آکادمیک

ریدینگ آیلتس آکادمیک

زمان آزمون ریدینگ آیلتس آکادمیک 1 ساعت می باشد که شامل 40 سوال در قالب 3 متن که در حدود 2000 تا 2700 کلمه دارد را شامل میشود. متن ها و سوالات این بخش جنبه علمی  و آکادمیک دارند و از مجلات، کتاب ها، روزنامه ها، جزوات و مجله ها بطوریکه خواننده نیازی به دانش تخصصی نداشته باشد انتخاب میشوند.

با اینحال ریدینگ آیلتس آکادمیک در مقایسه با آیلتس جنرال که متون آن عمومی تر می باشند، دایره واژگانی گسترده تری در زمینه های متون علمی و آکادمیک می طلبد و داوطلب با متونی طولانی تر و تخصصی تر مواجه خواهد شد. یکی از متون این بخش استدلالی بوده و متن سوم آن درجه سختی بیشتری نسبت به متن های اول و دوم خواهد داشت. ضمن اینکه در صورتیکه متون دارای لغات تخصصی باشند، یک واژه نامه کوتاه نیز بهمراه خواهند داشت. زمان در این بخش بسیار مهم بوده و یکی از مهمترین عوامل کسب نمره بالا محسوب میگردد. 

نکته: در ریدینگ آیلتس آکادمیک، بر خلاف بخش لیسنینگ، هیچگونه زمان اضافه ای جهت انتقال جواب ها به پاسخنامه وجود نخواهد داشت.

انواع سوالات در ریدینگ آیلتس آکادمیک

  • Classification
  • Multiple choice
  • Yes, no or not given
  • Sentence completion
  • Matching lists/phrases
  • Short-answer questions
  • True, false or not given
  • Choosing a heading for a paragraph
  • Notes/summary/diagram/flow chart/table completion

رایتینگ آیلتس آکادمیک

آیلتس آکادمیک (رایتینگ تسک 1 و تسک 2)

زمان آزمون رایتینگ آیلتس آکادمیک 1 ساعت است که شامل دو موضوع یعنی Task 1 و Task 2 می شود.

در تسک 1 رایتینگ آیلتس آکادمیک IELTS Academic Writing Task 1 می بایست به تحلیل یک جدول یا نمودار بپردازید که حداقل کلمات نوشته شده در این بخش باید 150 کلمه باشد. چنانچه کمتر از این تعداد کلمه نوشته شود، منجر به کسر نمره خواهد شد. توصیه مطلوب برای این بخش صرف 20 دقیقه از زمان 60 دقیقه ای کل دو بخش رایتینگ می باشد.

در تسک 2 رایتینگ آیلتس آکادمیک IELTS Academic Writing Task 1 می بایست نظر خود را در مورد یک موضوع یا مساله بیان کنید که در این بخش حداقل کلمات نوشته شده باید 250 کلمه باشد بنابراین از انشاهای کمتر از این تعداد کلمات نمره کم خواهد شد. زمان مطلوب برای نوشتن رایتینگ تسک 2 آیلتس آکادمیک 40 دقیقه است. علیرغم این مسئله که تسک 2 در رایتینگ آیلتس آکادمیک و جنرال دارای ساختاری مشابه هستند، با این حال در آزمون رایتینگ آیلتس آکادمیک موضوعات تا حد زیادی تخصصی تر بوده و از اینرو واژگان تخصصی تری مورد نیاز خواهد بود. 

موضوعات تسک 1 رایتینگ آیلتس آکادمیک

موضوعات تسک 1 آیلتس آکادمیک موضوعاتی از این قبیل هستند:

موضوعات تسک 1 آیلتس آکادمیک

  • Line graph
  • Bar chart
  • Diagram
  • Pie chart
  • Table
  • Flow chart
  • Map
  • Multiple charts
  • Process

موضوعات تسک 2 رایتینگ آیلتس آکادمیک

موضوعات تسک 2 آیلتس آکادمیک موضوعاتی از این قبیل هستند:تسک 2 آیلتس آکادمیک

  • Discusion
  • Agree/disagree
  • Cause and effect
  • Two-part question
  • Problem and solution
  • Advantage/disadvantage

اسپیکینگ آیلتس آکادمیک

اسپیکینگ آیلتس آکادمیک

آزمون اسپیکینگ آیلتس آکادمیک همانند اسپیکینگ آیلتس جنرال شامل سه بخش می باشد. توانایی شما در همه بخش ها سنجیده شده و نشاندهنده  سطح کلی محاوره ای و گفتاری شماست. بنابراین می بایست در هر سه بخش توانایی خود را به ممتحن نشان دهید.

بخش اول اسپیکینگ آیلتس

سوالات بخش اول اسپیکینگ آیلتس آکادمیک نسبت به دو بخش دیگر ساده تر است و 4 تا 5 دقیقه طول خواهد کشید و موضوعات روزمره، کار و شغلتان، سرگرمی ها، خانواده، علاقه مندیها و موضوعاتی کلی از این قبیل را شامل می شود. بنابراین در این بخش کسب نمره بالا کار سختی نخواهد بود. از جواب‌های کوتاه و تک جمله ای پرهیز کنید و حداقل 2 تا 3 جمله را در پاسخ خود بگنجانید.  ممتحن در این بخش استدلال یا ایده های ذهنی شما را مورد سنجش قرار نمی دهد بنابراین سعی کنید به ساده ترین شکل و با ارامش کامل همانند آنچه بطور روزمره با ان روبرو هستید به سوالات پاسخ دهید.

بخش دوم اسپیکینگ آیلتس

در بخش دوم اسپیکینگ آیلتس آکادمیک که 3 الی 4 دقیقه بطول می انجامد، سوال در باب یک موضوع خاص که شامل چند سوال جزیی تر نیز می گردد بصورت کارت یا اصطلاحا Cue Card به شما داده می شود تا پس از 1 دقیقه آماده سازی و نت برداری به آن پاسخ دهید. مدت زمان پاسخ 90 ثانیه تا 2 دقیقه است. سعی کنید موضوع را کاملا بررسی کرده و با نوشتن ایده های کوتاه و با توجه به محدودیت زمان بهترین شیوه پاسخدهی را انتخاب کنید.

بخش سوم اسپیکینگ آیلتس

در بخش سوم اسپیکینگ آیلتس آکادمیک که 4 الی 5 دقیقه طول میکشد، ممتحن سوالاتی را از شما خواهد پرسید که غالبا مرتبط با بخش دوم هستند. سعی کنید پاسخ هایتان به سوالات ای بخش کوتاه تر از بخش دوم و با زمانبندی 45 ثانیه الی 1 دقیقه باشد.

امتیاز خود به این مقاله را ثبت نمایید

(85 نظر) – 5 از 5

مقالات مرتبط

4 دیدگاه دربارهٔ «آیلتس آکادمیک چیست؟»

  1. خیلی مفید بود. یه سوال دارم. میشه همون اول پکیج ۱۰ تایی ماک آیلتس آکادمیک رو بردارم یا اول باید ۵ تایی رو بردارم؟

  2. درباره آیلتس آکادمیک مطلب کاملی بود. میخوام شرکت کنم تا دو ماه دیگه ولی یکم سخته بهرحال…بازهم خداروشکر آزمون های ماک سایتتون خیلی کمک کردن تا اینجا.. از پکیج ۵ تایی شروع کردم من. عالی بود👌. وقت پکیج ۱۰ تاست.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا