نکات رایتینگ آیلتس (10 نکته مهم برای گرفتن نمره بالا 7+)
- تیم آیلتس آزمون
- (91 نظر) - 4.9 از 5
رعایت نکات رایتینگ آیلتس که در واقع یکی از دشوارترین بخش های آزمون آیلتس نیز می باشد، امری بسیار ضروری است. بیایید آن را با سختی نوشتار خودمان یعنی زبان فارسی مقایسه کنیم که برای نوشتن یک انشا یا مقاله رسمی تر نیاز مبرم به آشنایی با قواعد، واژگان و ساختار نوشتاری مناسب خواهیم داشت.
دلایل فراوانی برای این دشواری وجود دارد که در مقاله پیشرو به انها می پردازیم تا شاید بتوانیم کمکی به ارتقای نمره متقاضیان در آزمون آیلتس کرده باشیم.
مهمترین نکات رایتینگ آیلتس چه نکاتی هستند؟
با وجود اینکه نکات رایتینگ آیلتس متعددی برای کسب نمره بالاتر از 7 وجود دارد با اینحال در این مقاله به 10 تا از نکات مهم رایتینگ آیلتس که تا حد زیادی به شما در کسب نمره بهتر کمک می کند خواهیم پرداخت. برای آگاهی از این نکات با ما همراه باشید.
نکات رایتینگ آیلتس که باید انجام دهید
1. سعی کنید ایده هایتان را به روشنی بیان کنید
اولین نکته مهم در نکات رایتینگ آیلتس این است که برخی آزمون دهندگان ایده های ذهنی خود را به صورت فهرست وار یا لیست بندی ارائه می کنند که در چهارچوب رایتینگ آیلتس به هیچ وجه شیوه مناسبی محسوب نمی گردد.
به عنوان مثال در سوالات advantage و disadvantages می توانید با لیست کردن چندین مزیت و معایب رایتینگ خود را پیش برده و با همین روش به تعداد حداقل کلمات خواسته شده آزمون رایتینگ آیلتس برسید. با این حال این همه ماجرا نیست.
نویسنده علاوه بر ذکر موارد، می بایست ایده ها و موارد پاراگراف های بدنه اصلی را بسط داده و با بیان روشنتر به توجیه و توضیح آنها اقدام نماید. به عبارت دیگر اگر شما یک مزیت را مطرح می کنید، می بایست به توضیح و توجیه مرتبط با بدنه اصلی انشا و ذکر مثال آن مورد نیز بپردازید تا بتوانید در بخش معیار task achievement نمره بالایی را کسب کنید.
توصیه می شود در این بخش به جای لیست کردن چندین موارد از ایده های ذهنی خود، بدون هیچگونه نگرانی و با اعتماد به نفس کامل، تنها با ذکر یک یا دو مورد از آنها در هر یک از پارگراف ها به توضیح دقیق تر آنها پرداخته و با متمرکز شدن بر هر یک از موارد ذکرشده، سعی کنید توجیه و مثال مناسب نیز برای آن بنویسید. مطمئن باشید با این روش نتیجه تاثیرگذاری شما بر تصحیح کننده در آزمون رایتینگ آیلتس بیشتر بوده و منجر به کسب نمره بهتر خواهد شد.
2. سعی کنید مرتب و قابل فهم بنویسید
وقتی بحث از مرتب نویسی می شود، اولین چیزی که به ذهنمان می آید زیبایی نوشتار و خوش خطی نویسنده است. نکته دوم در نکات رایتینگ آیلتس رعایت همین امر است. با وجود اینکه یکی از نکات رایتینگ آیلتس مرتب نوشتن و پرهیز از خط خوردگی یا نامفهوم بودن کلمات است، با این وجود سرعت در نوشتن و به واسطه زمان کوتاه آزمون گاهی این امر را اجتناب ناپذیر می کند.
اما این نکته را هم مدنظر قرار دهید که تصحیح کننده آزمون رایتینگ آیلتس نمی تواند وقت زیادی را برای تصحیح آن و سعی در فهم کلمات نامفهوم نوشته شده توسط شما صرف کند بلکه از نظر روانشناسانه نیز تصحیح کننده نباید دچار چالش یا درگیری زیادی در فهم رایتینگ شما شود که منجر به کاهش نمره گردد.
به عنوان مثال کلمه “over time” را در نظر بگیرید که در اثر سریع نوشتن یا بی دقتی شما بصورت پیوسته یعنی “overtime” نوشته شود , اینجاست که معنای کلمه کاملا متفاوت شده و منجر به کسر نمره می گردد. حتی گاهی یک جمله بطور کامل نامفهوم می گردد که در این صورت نمره بیشتری نیز از دست خواهد رفت. بنابراین یا تمرین بیشتری برای سرعت نوشتن خود انجام دهید یا توصیه دوم ما به آزمون دهندگان، آزمون کامپیوتری آیلتس است که با کمی آشنایی با تایپ سریع و تمرین آن این مشکل نیز برطرف خواهد شد.
3. درستی جملات رایتینگ آیلتس
نکته سوم از نکات رایتینگ آیلتس استفاده از کلمات یا ساختارهای درشت و پیچیده است. اینکه همه کلمات یا جملات می بایست پیچیده تر و خیلی رسمی تر باشند، یک برداشت غلط از ماهیت بخش رایتینگ آیلتس است که متاسفانه برخی آزمون دهندگان با درگیر شدن در این موضوع به سخت گیری و وسواس در نوشتار متمایل می گردند طوریکه تا حد زیادی می توان آن را یک مانع نیز محسوب نمود. این در حالیست که آزمون رایتینگ آیلتس بدنبال اهدافی بزرگتر از این می باشد.
در واقع باید بدانید که صرف نوشتن کلمات خیلی رسمی از نظر کاربرد یا جملات پیچیده تر در رایتینگ آیلتس، تضمین کننده نمره بالاتر در آن نخواهد بود. همه ما در زبان نوشتاری و گفتاری خود یک سلسله از واژگان و جملات را استفاده می کنیم که دایره کلی گفتار و نوشتار ما را تشکیل می دهند. شاید برخی از آنها متفاوت از دایره واژگان و جملاتی است که دیگران از آنها استفاده می کنند اما هر فرد شیوه و سبک نوشتاری مختص به خود را دارد و هیچ اشکالی در آن نیست.
بهتر این است که در رایتینگ آیلتس از دایره کلی واژگان و جملاتی که در آنها اعتماد به نفس بیشتری دارید و مناسب نوشتار هستند استفاده کنید تا اینکه از جملاتی پیچیده تر که شاید ساختار آنها را به درستی رعایت نکنید و در نتیجه منجر به کسر نمره شوند. پس سعی نمایید بجای نوشتن جملات یا کلمات پیچیده، با بدون غلط بودن و درستی ساختار جملات رایتینگ آیلتس خود، تصحیح کننده را تحت تاثیر قرار دهید.
4. برای بخش نتیجه گیری رایتینگ آیلتس زمان کافی اختصاص دهید
آزمون رایتینگ آیلتس دارای دو بخش است که می بایست در بازه زمانی اختصاص داده شده تکمیل گردد. حداقل کلمه موردنیاز نوشته شده برای این دو بخش نیز 400 کلمه ظرف مدت 1 ساعت زمان آزمون می باشد که مستلزم مدیریت زمان جهت بازدهی بهتر در نوشتار است. یکی از نکات رایتینگ آیلتس که بسیار مهم است همین نکته کمبود زمان برای برخی از آزمون دهندگان در بخش نتیجه گیری رایتینگ آیلتس است بطوریکه در رایتینگ دوم با کمبود زمان مواجه شده و از نوشتن بخش پایانی آن یعنی جمع بندی و نتیجه گیری نهایی باز می مانند.
از نکات مهم رایتینگ آیلتس که می توان در اینجا به آن اشاره نمود این واقعیت است که اگر به دنبال یک رایتینگ ایده آل و حرفه ای هستید و به دلیل کمبود زمان یا دلایل دیگر از تکمیل بخش نتیجه گیری باز مانده اید، باید بدانید که چنین رایتینگی را نمی توان یک رایتینگ کامل محسوب نمود حتی با وجود آنکه نوشتاری بی نقص داشته باشید. در واقع هر نوشتاری از منظر نویسنده نوشته شده و تا جاییکه اصول و ساختارهای اصلی نگارشی در آن رعایت شده باشند می تواند یک رایتینگ قابل قبول محسوب شود.
بنابراین توصیه ما به شما در این بخش از نکات رایتینگ آیلتس این است که بدون هیچگونه نگرانی تنها سعی کنید با نگارشی قابل قبول و رعایت منطقی ساختار کلی رایتینگ آیلتس که شامل بخش معرفی، پاراگراف های بدنه اصلی و در آخر نتیجه گیری می شود، از هدر رفت زمان و در پی آن از دست دادن نمره جلوگیری نمایید.
5. اختصاص زمان برای بررسی رایتینگ آیلتس
نکته پنجم از نکات رایتینگ آیلتس بررسی و مرور نوشته در انتهای آزمون رایتینگ است که امری بسیار ضروری تلقی می شود و از نکات مهم و کلیدی رایتینگ آیلتس است. یافتن اشتباهات املایی، گرامری و نقطه گذاری از جمله این اشتباهات هستند. شاید نتوانید تمامی آنها را بیابید اما پیدا کردن و تصحیح برخی از آنها برای جلوگیری از دست رفتن نمره در این بخش بسیار مهم است. بنابراین سعی کنید با اختصاص چند دقیقه از دقایق پایانی آزمون به بررسی رایتینگ آیلتس خود بپردازید.
توصیه ما به شما این است که برای بررسی بخش رایتینگ آیلتس حداقل 5 دقیقه زمان اختصاص دهید. ابتدا 2 الی 3 دقیقه به دنبال غلط های معمول خود بگردید. از مهمترین اشتباهاتی که بطور معمول در بخش گرامری آزمون رایتینگ آیلتس رخ می دهد، می توان به اشتباهاتی در کاربرد حروف تعریف، زمان افعال و همچنین حروف اضافه اشاره نمود. در مرحله بعد نیز با اختصاص 1 الی 2 دقیقه باقیمانده با روزنامه وار خواندن نوشته خود بر روی اشتباهات املایی احتمالی متمرکز شوید.
نکات رایتینگ آیلتس که نباید انجام دهید
6. در استفاده از لغات سطح پیشرفته زیاده روی نکنید
استفاده از لغات پیشرفته در رایتینگ آیلتس به همان اندازه که مفید است، اما استفاده بیش از حد از آنها نیز می تواند آسیب زا باشد. بسیاری از اساتید رایتینگ آیلتس که برخی از آنها دانش کمی در این زمینه دارند با توصیه به استفاده از لغات سطح بالا موجب عدم موفقیت زبان آموزان خود می گردند.
کاملا روشن است که این روش می تواند رایتینگ ما را غیر واقعی جلوه دهد. فرض کنید که سطح مهارت نوشتار شما پایین است و می خواهید تنها با اضافه نمودن چند کلمه سطح پیشرفته تصحیح کننده را تحت تاثیر قرار دهید. مسلما این تضاد و ناهماهنگی در ساختار قابل تشخیص بوده و سودی عایدتان نخواهد شد. چنانچه آشنایی و تسلط کافی به ساختار و کلمات سطح پیشرفته ندارید، از ساختارها و کلمات متوسط تر استفاده کنید تا نوشته شما غیر طبیعی به نظر نرسد.
در این صورت به عنوان نمونه می بایست از واژگانی مانند myriad ،plethora یا امثال آن که برخی مدرسان در شبکه های اجتماعی به شما توصیه می کنند نیز بپرهیزید چون تصحیح کننده به شدت بر روی چنین کلماتی که بسیاری از زبان آموزان آنها را استفاده می کنند حساس است.
7. انشا خود را خیلی طولانی نکنید
نکته مهم دیگر در نکات رایتینگ آیلتس که می توان به آن اشاره کرد طولانی نویسی است که برخی با این تفکر که تاثیرگذاری بسیاری خواهد داشت اقدام به نوشتن 350 تا 400 کلمه ای می کنند. باید بدانید که نوشتار طولانی نیز نمی تواند جای نوشتار صحیح و دارای ساختار مناسب را بگیرد. یک انشا 250 تا 280 کلمه ای اشتباهات کمتری نسبت به یک انشا 400 کلمه ای دارد بنابراین اشتباهات بیشتر می تواند موجب کسر نمره بیشتری گردد. ضمن اینکه مرور و بررسی چنین انشاء طولانی در دقایق پایانی آزمون هم کار بسیار سخت تری خواهد بود.
سعی کنید رایتینگ خود را بین 250 تا 280 کلمه نگه دارید. به این ترتیب هم زمان را به درستی مدیریت کرده اید و هم اینکه اشتباهات خود را به حداقل رسانده اید.
8. از مطلب اصلی منحرف نشوید
نکته هشتم از نکات رایتینگ آیلتس که انسجام و پیوستگی انشا شما را از بین خواهد برد، خارج شدن از مطلب اصلی بخصوص در بخش های پایانی تر رایتینگ است. نکته ای که در برخی رایتینگ ها دیده می شود، شروع با یک موضوع و سردرآوردن از موضوع دیگر در پاراگراف های بعدی است که منجر به افت نمره شما در بخش انسجام و پیوستگی رایتینگ آیلتس خواهد شد.
سعی کنید سوال را چندین بار بخوانید تا درک درستی از آن پیدا کنید سپس با طرح ریزی و ایده پردازی درست در ابتدای نوشتار و اینکه چه طرحی برای نوشتن هر یک از پاراگراف ها دارید شروع کنید. در همان مسیر اصلی خود پیش بروید در غیر اینصورت شاید پاراگراف هایتان آنچنان به یکدیگر مرتبط نباشند.
9. در تعداد پاراگراف ها زیاده روی نکنید
نکته نهم از نکات رایتینگ آیلتس که بسیار مهم است، نوشتن بیش از 6 پاراگراف در رایتینگ آیلتس است که بسته به تبحر نوشتاری فرد تا حدی می تواند دردسر ساز شود. شما در این آزمون بیشتر از 4 تا 6 پاراگراف نیاز نخواهید داشت مگر اینکه تبحر و سرعت خاصی در این زمینه داشته باشید. برای این کار در اصول و تکنیک های پاراگراف نویسی رایتینگ آیلتس به یک Topic Sentence و چندین supporting sentences برای گسترش نوشته نیاز خواهیم داشت. همچنین ممکن است به یک concluding sentence و یک transitional sentence برای ربط ان به پاراگراف بعدی نیز نیاز داشته باشیم.
از طرفی دقت کنید که پاراگراف هایتان خیلی هم کوتاه نشوند چون منجر به از دست رفتن نمره در بخش Task Achievement و Coherence and Cohesion خواهد شد. بهترین شیوه در این بخش از نکات کلیدی رایتینگ آیلتس نوشتن 4 تا 5 پاراگراف است.
10. در استفاده از علامت گذاری یا Punctuation زیاده روی نکنید
با وجود اینکه علامت گذاری یا Punctuation در رایتینگ آیلتس ضروری است اما به عنوان نمونه جا انداختن چند کاما در نوشته تاثیر چندانی در نمره نهایی نخواهد داشت. خیلی از کسانی که حتی انگلیسی زبان هستند هم برای تمیز جلوه دادن نوشته خود از کاماهای کمتری در نوشته خود استفاده می کنند.
برخی حتی به دلیل مکث در گفتار، بین فاعل و فعل و هرجایی که حس می کنند مکث صورت گرفته است از کاما استفاده می کنند که روش درستی نیست. بنابراین یکی از نکات رایتینگ آیلتس که برای جلوگیری از اشتباهات احتمالی یا سردرگمی در نوشته توصیه می شود، استفاده از علامت گذاری یا Punctuation تنها در جاهاییست که نسبت به جایگذاری در آن مکان ها مطمئن باشیم و از هرگونه زیاده روی در استفاده از آنها پرهیز کنیم.
به این مطلب چه امتیازی می دهید؟